Wie zijn wij? Het AND-forum Afbeeldingen Nieuws Links
Filmpjes
Home
Het boek
Theorie
Praktijk:
Basisoefeningen
Spelen
Stretchen in stilstand
Buigen in beweging
Verzamelen in vrijheid
Haute Ecole
Nieuws

Leuk dat je hier komt kijken! Zodra er iets te melden is over de pony's, het forum of over de boeken waar ik mee bezig ben, kun je het hier lezen.

Februari 2011: Online Trainingsdagboek
Ik bedacht ineens dat het misschien leuk is om ook de alledaagse werkelijkheid van dressuur in vrijheid te laten zien. De theorie klinkt namelijk heel mooi, maar de modderige praktijk...? ;) Het online trainingsdagboek van Blacky, Sjors and Speedy vind je op The Art of Natural Dressage Diary Section. Om de dagboeken te kunnen lezen heb moet je wel ingelogd zijn, maar ik wilde de link hier toch neerzetten.
Januari 2011: Rust
Ik heb besloten om voorlopig ook in 2011 even geen clinics te doen. Paarden en hun mensen mogen trainen is een geweldig voorrecht, maar ik ben er echter dat het gewoon spelen met de eigen beesten eigenlijk ook een hele luxe is, vooral qua tijd. Dus dit jaar gewoon lekker Blacky, Sjors & Speedy lastigvallen en intussen goed nadenken over het hoe & wat rond boeken, schrijven en illustreren...
Zomer 2010: Grenzen verkennen
De uurtjes die ik her en der met Speedy doorbreng worden steeds leuker - voor beide partijen. Ik weet steeds beter wat ik aan hem heb en andersom lijkt dat ook het geval. Zijn reacties zijn minder (passief-) agressief bij het ontdekken van nieuwe oefeningen en die begint hij zelfs wel leuk te vinden. Zijn favorieten: Spaanse pas, zijn eerste passage-hupjes en grappig genoeg het doodliggen. Zijn absoluut minst favoriete oefeningen: halthouden, stoppen, stilstaan, niet bewegen... :)
Februari 2010: Een nieuwe partner in crime
De pony's hebben versterking gekregen op het trainingsfront... Ik heb er namelijk met dank aan Frederieke een nieuw trainingsslachtoffer bij kregen: Speedy. Een Welsh-kruising zonder papieren, maar met veeeeeeel karakter, een neiging tot een overmaat aan energie en een hoop bedenkingen bij wat mensen over het algemeen onder 'leuk' verstaan, dus dat wordt een leuke uitdaging - voor ons allebei!
Januari 2009: Het begin van het begin...
De Nederlandse site is vandaag voor het eerst online! Als alles volgens plan gaat, komt er eens in de twee weken een update, waarbij we vooral zo snel mogelijk nieuwe oefeningen aan het praktijkgedeelte toe willen voegen. Niets is namelijk leuker dan echt kunnen trainen, ook als het boek er nog niet is!
September 2008: Lights, camera, action!
De eerste Art of Natural Dressage filmpjes staan op YouTube. Bianca, Josepha en ik hebben elkaar de hele zomer lastiggevallen met de camera met als resultaat de eerste vijf educatieve AND filmpjes over spelen, de basisoefenigen, Chase the Tiger, de zijgangen en Haute Ecole bewegingen.
Speedy op zijn best!
Meer lezen en vragen over Dressuur in Vrijheid? Art of Natural Dressage forum.
Voor meer info over clickertraining en het boek Vrijheidsdressuur: www.vrijheidsdressuur.info
© voor deze site, illustraties en teksten: Miriam Nieuwe Weme