Wie zijn wij? Het AND-forum Afbeeldingen Nieuws Links
Filmpjes
Home
Het boek
Theorie
Praktijk:
Basisoefeningen
Spelen
Stretchen in stilstand
Buigen in beweging
Verzamelen in vrijheid
Haute Ecole
Het Art of Natural Dressage forum

Het Art of Natural Dressage (AND) forum is een studiegroep voor iedereen die mee wil denken over dressuur trainen in vrijheid op basis van positieve trainingsmethodes.

Officieel hebben Bianca, Josepha en ik het AND forum in mei 2007 opgericht om samen op een positieve, constructieve en vooral leuke manier te brainstormen over dressuur in vrijheid. Dat is de theorie. In praktijk hebben Bianca en Josepha mij er letterlijk naartoe gesleurd toen ik door alle agressie en achterdocht op het Nevzorov Haute Ecole forum helemaal forum-moe was. Ik wilde alleen een forum opzetten als we alle negativiteit al vanaf de eerste post zouden weren. En Bianca en Josepha waren het daar volledig mee eens!
Helen en Esprit jagen op een Tijger Barbara en Beau op het plateau Hannah en Caspian in verzamelde galop Blacky in pesade
Helen en Esprit jagen op een Tijger Barbara en Beau op het plateau Hannah en Caspian in galop Blacky in pesade
Onze filosofie is in feite dat het zonde is om tijd en energie te verspillen aan alles waar je op tegen bent. Dressuur in vrijheid is inderdaad iets anders dan traditionele dressuur of reguliere natural horsemanship ideeën, maar dat betekent niet dat al die andere methodes slecht zijn. Je kunt er in praktijk zelfs veel van leren door bij andere trainers ideeën op te doen die voor jou in vrijheid bruikbaar zijn, of alleen al doordat de methodes van anderen je kunnen helpen te begrijpen wat jij niet wil. Die filosofie zorgt ervoor dat je alles kunt leren van iedereen en dat is precies waar het AND forum voor staat.

Een andere reden om een eigen forum op te richten, was omdat we niet geloofden in de geheimhouding die op andere fora afgedwongen werd. Als je volledig achter je methode staat, waarom zou je die dan geheim houden en alleen openbaren aan een select groepje volgelingen? Bovendien impliceert dat dat er maar één echte methode zou zijn - iets wat wij helemaal niet geloven. Ieder mens en ieder paard is namelijk anders en dat maakt alle trainingen uniek. Vandaar dat wij ook geen leraar-leerling-structuur in ons forum hebben, want in praktijk kan iedereen van elkaar leren, ook de gevorderden van de beginners.

Romy en Titum spelen in vrijheid Helen en Esprit werken aan de draf Hannah en Caspian in verzamelde draf Blacky en ik op de berg
Romy en Titum spelen Helen en Esprit werken aan de draf Hannah en Caspian in draf Blacky en ik op een berg
Inmiddels heeft het forum honderden leden uit alle hoeken van de wereld die met hun vragen, antwoorden en ervaringen allemaal hun steentje bijdragen aan de zoektocht naar methodes om paarden dressuur in vrijheid te leren. Sommige leden trainen alleen nog maar in vrijheid, anderen rijden ook wedstrijden, een groot deel rijdt bitloos en sommigen met bit - wat ze bindt is dat ze allemaal besloten hebben om mee te denken over dressuur in vrijheid en hun ideeën en kennis met anderen te delen. Zonder hun gezamelijke inspanningen zou deze site nooit hebben bestaan!
Wil je ook meedenken over dressuur in vrijheid? Dan ben je van harte welkom om mee te lezen, te denken en schrijven op het Art of Natural Dressage forum!
Meer lezen en vragen over Dressuur in Vrijheid? Art of Natural Dressage forum.
Voor meer info over clickertraining en het boek Vrijheidsdressuur: www.vrijheidsdressuur.info
© voor deze site, illustraties en teksten: Miriam Nieuwe Weme