Meld je aan voor mee informatie over het boek!
Home
Het boek
Theorie
Praktijk:
Basisoefeningen
Spelen
Stretchen in stilstand
Buigen in beweging
Verzamelen in vrijheid
Haute Ecole
Tijdens het schrijven van het boek Vrijheidsdressuur dacht ik nog dat dit het grootste boek was dat ik ooit zou schrijven: een boek dat alle vrijheidsdressuur oefeningen of circuskunstjes en alle methodes die daarvoor gebruikt kunnen worden verzamelt. Dit alles bleek echter nog maar het begin: het begin van het boek over Dressuur in vrijheid.
Inmiddels zijn we druk bezig met het beschrijven van alle methodes om de klassieke dressuuroefeningen in vrijheid te trainen - van schouder binnenwaarts tot de schoolsprongen. Niet alleen druk met schrijven trouwens, maar ook met trainen! Blacky en Sjors hebben zich namelijk al als willig proefkonijn opgeworpen voor alle oefeningen - en willen in praktijk niets liever dan dat ik helemaal stop met schrijven en alleen nog maar met ze train. En alleen al daarmee leveren ze alweer meer dan genoeg leesstof voor de columns!
Foto's uit het boek Vrijheidsdressuur
In praktijk zal het schrijven van Dressuur in vrijheid net zo arbeidsintensief worden als Vrijheidsdressuur, aangezien Dressuur nog veel meer foto's en illustraties nodig heeft om iedere beweging duidelijk te maken. En Vrijheidsdressuur had al 343 foto's en 93 tekeningen...
Inmiddels is het eerste kwart geschreven en gaan we stug door. Of het boek nog eind 2009 of pas in 2010 verschijnt, moeten we nog zien, maar spannend wordt het zeker. En tot die tijd zet ik gewoon regelmatig stukken tekst van het boek hier op de site, dus laat de training alvast beginnen!
Klik op de foto's voor de uitvergrote versie of ga direct naar www.vrijheidsdressuur.info
Wil je het direct willen weten als er meer informatie is over het boek en de verschijningsdatum? Laat dan je e-mailadres achter op het invulformulier en je hoort het zodra er meer te melden is!
Meer lezen en vragen over Dressuur in Vrijheid? Art of Natural Dressage forum.
Voor meer info over clickertraining en het boek Vrijheidsdressuur: www.vrijheidsdressuur.info
© voor deze site, illustraties en teksten: Miriam Nieuwe Weme